lauantai 23. tammikuuta 2016

Käynnistelyä..

Alkuvuosi on mennyt joululahjoja postaten. Eipä silti, että paljon mitään uutta olisi valmistunutkaan.. Ompelukoneet saivat tosi pitkän loman.. Sain ennen joulua pariinkin otteeseen lahjoituksena kankaita ja muutakin matskua. Ideoita tuntuu olevan tällä hetkellä niin paljon, etten ole osannut oikein tarttua mihinkään.

Saadakseni kuitenkin käsille jotain tekemistä ja paikatakseni akuuttia villasukkapulaa, kaivoin pitkästä aikaa sukkapuikot esille. Aloin kutomaan itselle uusia kirjoneulevillasukkia. En tiedä, oliko taidot ruosteessa vai mitä, kun jatkuvasti tein kuvion väärin! Takkuisen alun vuoksi aloitin toista, helpompaa kudinta, jos vaikka tulisi valmistakin. Kolmanteenkin olisi ollut idea, mutta sopivia sukkapuikkoja ei ollut enempää vapaana.. :)
Sitten yhtenä päivänä innostuin (no, siis pakotin itseni) siivoamaan ompelutarvikekaappia. Ja oi onnea, löysin kaapin perältä unohtuneet, raidalliset villasukat jotka ovat ainakin pari vuotta olleet päättelyä vaille valmiit! Paljon muutakin keskeneräistä sieltä löysin. Ensimmäiseksi tehtäväksi otin löytyneiden villasukkien päättelyn, eikä siihen mennytkään kuin reilun vartin verran.. Heti otettuani sukat käyttöön muistinkin, miksi ne aikoinaan jäivät kesken. Punaista 7-veikan lankaa oli sen verran vähän, etten ollut varma riittäisikö se sukkapariin. Niinpä tein varresta hieman lyhyemmät. Varsi yltää siis vain puoleen pohkeeseen ja valuu tietenkin kävellessä nilkkaan ruttuun.. (Ja silti se lanka loppui kesken ja toisen sukan varpaat onkin neulottu saman värisellä mutta ohuemmalla Nalle-langalla.) No, mutta varpaat pysyy peppi pitkätossunakin lämpiminä! :) Nuo ekat kirjoneuleiset jouti purkuun ja uudet onkin jo puikoilla..
Virkkaustakin olen aloitellut, mutta sen ei ole tarkoituskaan valmistua kovin pian. Ihan vuoden ekoina päivinä Tanja aloitteli blogissaan Ihan Kaikki Kotona projektia 365-SikSak.. Innostuin, ja lähdin mukaan.. Virkkaan kahta peittoa samanaikaisesti, vuoropäivinä... Minä virkkaan värejä HommmaHuoneen värihaasteen mukaan..
 Tässä työssä niitä pääteltäviä lankoja tulee riittämään..
Seuraavan vuoden projekti - päättele lanka päivässä..?  :)
Meidän kirpulta oli paino tippunut kolmen ja neljän kuukauden neuvolan välillä ja jouduimme siirtymään pulloruokintaan ja samalla aloiteltiin maistelemaan kiinteitä. Nyt painoa onkin alkanut tulla niin vauhdilla, että selkäni ei oikein pysy tahdissa mukana vaan vihoittelee kovin. Olen koittanutkin tehdä pientä ryhtiliikettä liikkumisen suhteen ja lähtenyt lenkille miehen tultua töistä. En yhtään tykkää lenkkeillä yksin, varsinkaan pimeällä, mutta kyllä kävely ihan kädet vapaana on tehnyt hyvää. Kävelysauvat kun vielä saisin aikaiseksi hankkia.. Selän vuoksi en siis ole kovin pitkiä aikoja voinut ompelukoneella istuskella, mutta kyllä ne koneet on kuitenkin tullut kaapista kaivettua ja pikkujuttuja tehtyä. Arvatkaas mikä oli vuoden ensimmäinen ompelus? No, aika kauan joudutte kyllä odottamaan paljastusta, mutta sen verran kerrottakoon, että minulla on ensi jouluksi ensimmäiset joululahjat jo valmiina.. :)

Yksi tytöistä sai kutsun serkkupojan synttäreille. Kutsu tuli onneksi sen verran ajoissa, että ehdin ommella lahjaksi kukkaron vanhan farkkuhameen helmasta ja jämäkankaasta. Etupuolelle ompelin suoraompeleella hämähäkinseitin ja silitin hämähäkki-silityskuvan seitin päälle. Hämppis lähti vain kävelemään silityksen aikana, se kun oli tiukasti kiinni ihan eri kohdassa kuin mihin aloin sitä silittämään.. :D Avainrenkaankin oikein laitoin, jos vaikka viisivuotias keksisi sille jotain käyttöä..
Tällaisia hajanaisia ajatuksia tällä kertaa käsityövuoden käynnistelystä.. Väläytyksiä tulevasta. Monia, monia  keskeneräisiä töitä. Siis monta keskeneräistä työtä yhtä aikaa(?) - minulla, joka en koskaan aloita uutta jos joku on kesken.. :) Pikku hiljaa yritän päästä myös ompeluiden alkuun, jos vain selkä antaa myöten ja väsymykseltä jaksan. Neidin yökukkumiset tahtoo vähän painaa! Mutta jospa niitä valmiitakin töitä pian olisi esitellä.. :)

Leppoisaa lauantai-iltaa!
Tervetulotoivotus uusille lukijoille!

20 kommenttia:

  1. Tsemppiä ja jaksamista sinulle <3! On varmasti huonojen yöunien ja kipeän selän kanssa tekemistä. Kivoja juttuja sinulla onkin tulossa ja tuo hämähäkki-kukkaro on upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Huomenna pääsen onneksi hierojalle, josko selkävaiva edes vähän helpottaisi.. Hämppis-kukkaro kyllä onnistui ihan vision mukaan. :)

      Poista
  2. Hauska kukkaro ja kivoja lankatöitä tulossa! Täällä on vähän sama, lenkille pitäisi saada itsensä roudattua, mutta kun yksin joutuu lähtemään, niin meinaa inspis olla hukassa! Mulla on etureppu alkanut sen verran painamaan, että täällä kans podetaan selkä- (ja kylki) vaivoja ;D Onneksi kohta pitäis helpottaa <3 Ompeluhommat on muuten aika vihoviimeisiä kipeellä selällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Miksi se onkin niin tylsää yksin lenkkeillä.. Voisihan sitä ottaa handsfreen ja vaikka soittaa jollekin samalla - saisi kuitenkin pitää ne kädet vapaana ja olisi melkein kuin jonkun kanssa lenkillä.. Tai ottaa ihan siltä kannalta että kerrankin saa olla ihan yksin omien ajatusten kanssa.. :) Oi, onneksi olkoon! <3 En yhtään huomannut sulla kässämessuilla mitään pientäkään etureppua! :) Sun vaivat toivottavasti sitten pian helpottaa! :)

      Poista
    2. Kyllä mulla oli jo silloin ihan hyvän kokoinen maha, mutta ehkä se peittyi kaikkien kassien, takin ym. alle :D Täällä alkaa olla jännät paikat kun puolet lapsista on syntynyt näihin aikoihin, tosin se toinen puolisko onkin sitten mennyt ihan tappiin yli... Jospa tämä tapaus olisi kultaisen keskitien kulkija :D

      Poista
    3. Onnea matkaan sitten vain, voimia loppumetreille! :)

      Poista
  3. kivoja juttuja on tekeillä ja tehtynäkin :)

    VastaaPoista
  4. Kivoja juttuja olet tehnyt ja tekemässä <3 Kipeä selkä veroittaa voimavaroja kyllä ja ompelut ovat taatusti sen myötä jumissa. Toivotaan pikkuneidille parempia yöunia ja sinulle selän vihoittelun vähenemistä.

    Tosi kiva tuo kukkaro!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tämmöinen normaali touhuaminen ei onneksi ole selän vuoksi estynyt, mutta heti kun tuo pikku puntti on sylissä, niin jo vihloo.. Ja ompeleminen ei oo kivaa.. Neiti on kyllä nukkumisissa tullut äitiinsä. Hänkin on aamuvirkku, mutta kyllä viideltä aamulla on minusta vielä vähän liian aikaista nousta.. ;) Kyllä hän normisti ihan kunnon yön nukkuu, mutta kun ei itse malta vielä ilta kasilta laittaa nukkumaan niin onhan se selvää että se on itseltä sitten jostain pois..Ja pariin otteeseen joutuu kuitenkin siinä välillä heräämään. No, aikansa kutakin! ;)

      Poista
  5. Minulla ei ole ensimmäistäkään käsityötä aluillaan. Tai oikeastaan on yksi tiskirätti, joka pitäisi kutoa pois! ;) Kutominen ei ole minun juttu ainakaan vielä. Ihana kun sinullakin monia projekteja rinta rinnan. Ja vielä se pieni siinä rinnalla sananmukaisesti.

    Muistahan huolehtia omista niskoista ja selästä. Minä olen vauvan kanssa vienyt itseni kehon "burnoutiin" kerran ja se oli kova kokemus. Olin niiiiin jumissa, että jouduin sairaalaan pahemman vaivan epäilyyn. Punttisali on yksi hyvä lääke! :)

    Voimia sinulle pienen kanssa heräilyyn ja päivien touhuihin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiskirätti ei onneksi ole kovin iso työ.. Alappas kutomaan rivi päivässä, niin ei siihen kovin kauan mene kun on valmista! :) Mulla on nyt ensi kertaa useita juttuja kesken, saapa nähdä miten mun käy niiden kanssa.. :)

      Joo, punttis olis varmasti hyvä. Mutta ei sitten yhtäänmun juttu.. :) Pitäis ehkä kaivaa se kahvakuulakin kukkaruukun pohjalta pois ja ottaa se taas varsinaiseen tarkoitukseensa.. Vaikka ei se huonosti ole asiaansa toimittanut kukkaruukun painonakaan! :D Ja lapsethan olis ihan takuulla mukana jumppaamassa kun sais vaan aikaiseksi.. Kiitos Kaisu! <3

      Poista
  6. Täälläkin varmaan pitäisi liikkua enemmän ;). Sinullahan on vaikka mitä kaikkia kivoja käsityösuunnitelmia, mielenkiinnolla seurailen tuota peiton virkkausprojektia, vilautahan sitä sitten aina välillä täällä, miten edistyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se taitaa olla aika monella.. Mistä sitä puhtia sais.. ;) Kiitos, minäpä vilautan välillä! :)

      Poista
  7. Hieno kukkaro, huippua kun osaat tehdä kaverisynttäreillekin omatekoisen lahjan! Ei onnistu multa :D Tsemppiä yövalvomisiin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, eipä sitä kuitenkaan ihan jokaisille kaverisynttäreille ehdi eikä intokaan riitä omatekoista tehdä.. :D Mutta joskus on kiva, kun sopiva idea tulee oikeaan aikaan.. Kiitos, valvominen on nyt niin vaihtelevaista. Toissayönä neiti nukkui 10 tuntia putkeen ja tänä aamuna taas herättiin viiden aikaan.. Että ei makeaa mahan täydeltä, tai miten sen soveltaisi tähän nukkumiseen.. :)

      Poista
  8. Hei, löysin blogiisi tuon virkatun peittoprojektin kautta ja haluaisin auttaa sinua päättelylankojen asiassa: virkkaa ne heti seuraavan raidan/kerroksen sisään niin säästyt tuolta urakalta :) - eivät ne sieltä erotu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit ja kiitos vinkistä! Aikomus oli että päättelen lankoja ainakin kerran viikossa, ettei kaikkia tarvitse kerralla päätellä. Mutta tuotahan voisi kokeillakin.. Pysyykö langat noin, ettei lähde purkautumaaan?

      Poista
  9. Voi ihanuus tuota hämähäkkiä!!! Ja tuo sik-sak-peitto näyttää tosi herkulta. Minullakin on täällä villasukkavaihde päällä, mutta kirjoneuletta olen vältellyt ovelasti, vaikka mieli tekisikin ihania kirjoneulesukkia tai lapasia. Tsemppiä selkäkipujen päihittämiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Kirjoneule onkin vähän haastavampi kuin normisukka, mutta ehdottomasti vaivan arvoinen lopputulos! :) Selkäkivut on nyt onneksi taakse jäänyttä!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..