perjantai 6. helmikuuta 2015

Sitruunamuffinsit valkosuklaalla

Eräästä epäonnisesta kokeilusta jäi vähän sitruunamehua ja kuoriraastetta. Poikien piti leipoa muffinseja jo pari päivää sitten, mutta innostuivatkin lähtemään hiihtoretkelle ja muffarit unohtui.. Sitten sain itse vatsataudin eikä leipominen tai siinä auttaminen ollut päällimmäisenä mielessä.. Tänään sitten sain aikaiseksi tehdä muffinseja. Muffinsien ohje on muokattu Myllyn Paras Leivonnaisia nuorekkaaseen makuun -vihkosesta. Hyviä muffinseja tuli. Kamerasta oli patterit niin loppu, että sain tasan kaksi kuvaa jotka ei niin parhaasta päästä ole.. :)
Paistoin osan muffineista muffinipellillä uunissa ja osan muffiniraudalla. Aikamoinen ero oli muffineiden värityksessä.. Uunissa paistuneista tuli tummempia ja olivat pinnaltaan rapeita. Yhtä hyviä tuli muffiniraudalla paistetuista, vaikka väri jäikin tosi vaaleaksi.
Sitruuna-valkosuklaamuffinit
 
3½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunan kuoriraastetta
1 dl kermaa
2 kananmunaa
100 g sulatettua voita/margariinia
1 dl sitruunamehua
100 g valkosuklaata
 
koristeluun:
30 g valkosuklaata
 
Sulata ja jäähdytä rasva. Rouhi valkosuklaa karkeaksi rouheeksi. Jätä muutama pala koristelua varten sivuun. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla (kuiva tikku = kypsä muffinsi). Anna muffinsien jäähtyä kunnolla. Sulata loput valkosuklaat esim. pienessä muovipussissa, tee pussin kulmaan pieni reikä ja pursota suklaa muffinien päälle koristeeksi.
 
Sain tänään pitkästä aikaa myös hieman ommeltua. Mutta koska kamerasta loppui virta, en saanut ompeluksia kuvattua valoisaan aikaan. Postaus niistä luvassa siis huomenna tai alkuviikosta. :)


4 kommenttia:

  1. Tälläkin leivottiin tänään valkosuklaamuffinsseja, mutta vadelmien kera :). Kiva nähdä, mitä olet ommellut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vadelmat kyllä sopivat myös valkosuklaan kanssa.. :) Kiitos Krista!

      Poista
  2. Vatsataudit ei ole kivoja, onneksi olet jo parantunut!? Ihana muffinsireseptikin, miten minä näitä kaikkia ehdin kokeilemaan? Ompeluksia odotellessa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vatsatauti menee onneksi yleensä nopeasti ohi, niin meni nytkin. Kiitos Hanna Mi! :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..