tiistai 6. tammikuuta 2015

Jauhelihapihvit ja mustikkarahka

Jauhelihapihvit, -pullat ja -murekkeet tehdään meillä käytännössä aina tällä samalla ohjeella. Ohje on edesmenneen appiukkoni käyttämä, eikä parempaa ole vielä vastaan tullut joten tällä mennään.. Ohje on julkaistu jo Vuodatuksen aikana blogissa mutta koska kuvat on hävinneet, laitan uutta tilalle.. Tosi vähän on muuten tullut tehtyä uudelleen (tai ainakaan kuvailtua) niillä blogin alkutaipaleen ohjeilla joista on kuvat häviksissä.. 
Pihvejä tällä ohjeella tulee n. 10 kpl, riippuu tietenkin minkä kokoisia pihvejä haluaa.. Lihapullia tulee ehkä 40-50 kpl, koosta riippuen sekin..
 

Mureketaikina
 
1 prk kermaviiliä
½ dl korppujauhoja
1 pss ranskalaista sipulikeittoainesta
1 kananmuna
400 g jauhelihaa
 
Sekoita kermaviiliin korppujauhot ja sipulikeittoainekset. Anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää seokseen kananmuna ja jauheliha ja sekoita kaikki ainekset huolella sekaisin. Muotoile taikinasta pihvejä tai lihapullia tai tee siitä mureke. Paista pihvejä ja lihapullia 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia ja mureketta 175 asteessa 30-45 minuuttia. Tarjoa esim. perunamuusin, salaatin ja puolukkasurvoksen kanssa.
 
Jälkkäriksi sopii hyvin vaikkapa mustikkarahka. Ja sehän on helppo ja nopea tehdä.. Luulin että täältä löytyisi jo vaikka kuinka monta rahkan ohjetta, mutta enpä vain ole tullut julkaisseeksi yhtäkään aiemmin.. Joten täältä pesee:
 
 
Mustikkarahka
 
2 dl vispikermaa
250 g maustamatonta rahkaa
2 ½ dl (pakaste) mustikoita
1 tl vaniljasokeria
sokeria
(loraus maitoa)
 
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää rahka ja vaniljasokeri. Sulata mustikat mikrossa sulatusteholla, sekoita rahkan joukkoon varovasti lusikalla sekoittaen. Mustikoista irronneen nesteen voit laittaa rahkan sekaan jotta rahkasta tulee kivan väristä. Lisää sokeria maun mukaan. Jos vaahdotit kerman liian kovaksi ja rahka tuntuu kovin paksulta, kaada sekaan loraus maitoa.
 


4 kommenttia:

  1. Ennen tein tuolla tyylillä murekkeet, mutta nyt kun mulla pitää olla gluteenitonta niin en ole vielä löytänyt glut. sipulikeittoainespussia:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tässä reseptissä onkin ainoa miinuspuoli, ettei se käy aina ihan kaikille.. Kiitos Kanneli!

      Poista
  2. Meilläkin suositaan tätä ohjetta, maukasta tulee! Voisikin tekaista tänään mustikkarahkaa, kiitos muistutuksesta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä taitaakin olla aika tunnettu ja paljon käytetty ohje.. :) Kiitos Hanna Mi!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..