tiistai 9. syyskuuta 2014

Gluteeniton tonnikalapiirakka

Sunnuntaina saimme vieraita, ja tein suolaiseksi tarjottavaksi tonnikalapiirakan. Gluteenittomana versiona, jotta kävi kaikille. Etsin sellaisen ohjeen, johon oli tarvikkeet kaapissa valmiina, ja se löytyi täältä. Alla oma versioni:
 

Gluteeniton tonnikalapiirakka
 
Pohja:                               
3 dl gluteenittomia jauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
50 gvoita
1 dl vettä
 

Täyte:                               
40 g tomaattipyreetä
200 g tuorejuustoa (tässä makuna rucola-pesto)
1 pieni sipuli
185 g tonnikalaa
100 g juustoraastetta
tilliä
 

Pohja: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi ja kylmä vesi.
Taputtele taikina voidellun, halkaisijaltaan 28 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte: Sekoita tomaattipyree sekä tuorejuusto ja levitä seos pohjalle.
Lisää päälle pilkottu sipuli, tonnikala, tilli ja juustoraaste.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..