tiistai 20. toukokuuta 2014

Minttuinen suklaamurokakku

Edellisessä postauksessa olevan makaronisalaatin lisäksi tein sunnuntain grillijuhliin minttuisen suklaamurokakun. Ohje on ollu mulla jo pitkään reseptikansiossa, ja on peräisin Yhteishyvän ruokalehden numerosta 5/06. Suklaata vaihtamalla tästä saa vaikka mitä variaatioita.
 


Suklaamurokakku
 
250 g voita/margariinia
2 ½ dl sokeria
4 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
2 ½ tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
100 g suklaata (tässä Maraboun minttukrokanttia)
1 ½ dl maitoa
 
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Kuutioi suklaa ja lisää taikinaan maidon kanssa. Kaada taikina tilavaan, voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..