maanantai 4. huhtikuuta 2011

Kerroskakku rippijuhliin



Siskoni ripiltä pääsyä juhlittiin viikko takaisin sunnuntaina, ja sain tehdä juhliin täytekakun. (no ehkä tarjouduin tekemään.. ) Kameran tietenkin unohdin kotiin, mutta onneksi yhdellä siskoistani oli kamera mukana ja sain otettua muutaman kuvan jotka nyt sain sähköpostin välityksellä itselleni!! (Ja näitä kuvia odotin koko viikon kuin kuuta nousevaa..:) ) Erityistä toivetta ei sisällön tai minkään muunkaan suhteen ollut, joten tein sitten ihan oman pään mukaan.. Omppuhilloa on niin paljon pakkasessa että siinäpä sisältö.. Tein omenamoussea, mutta ehkä odotin jotain liikaa, kun maku ei ollut minusta ihan paras mahdollinen, ihan ok kuitenkin.. Alunperin suunnittelin päällystää kakun sokerimassalla, mutta kun sitten mennessä sain automatkalla migreenin, muutin suunnitelmaa.. Ei ollut illalla enää täyttämisen jälkeen voimia tehdä päällystä, ja juhlat (tai konfirmointi kirkossa) alkoi seuraavana päivänä niin aikaisin että tein nopeammin kermapäällysteen.. Pohja on 10 munan pohja, ja päällimmäinen sydän 4 munan pohja. Sydämen nostaminen meinasi tuottaa muutaman harmaan hiuksen, mutta isän ja neljän lastan avulla nosto onnistui lopulta hyvin! :) Nyt vasta kuvasta huomaan miten kamalan vinoon pursotukset onkaan mennyt :( , mutta toivottavasti sitä ei oo kukaan vieraista niin tarkkaan tarkastellut!! Aika tyytyväinen olen kuitenkin ensimmäiseen kerroskakkuuni, jospa joskus vielä saisi tilaisuuden koittaa sokerimassapäällysteistä kerroskakkua! 


 




 




 


Pohjat: 10 munan ja 4 munan pohjat


Kostutus: omenamehu


Täyte: omenasose sekä omenamousse (ohje alla)


Pursotukset: Flora Vispiä valkoisena sekä vaaleanpunaisena (yhteensä 2 prk)


Koristeet: liljat sokerimassaa, vaaleanpunaista sokeriraetta


 


Omenamousse (tein tämän kaksinkertaisena ja riitti hyvin näihin kahteen kakkuun)


 


2 dl vispikermaa


200 g maustamatonta tuorejuustoa


100 g maitorahkaa


2-3 dl omenasosetta


sokeria maun mukaan


4 liivatetta


1/4 dl omenamehua


 


Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, sekoita joukkoon kaikki muut paitsi omenamehu ja liivatteet. Kiehauta omenamehu esim. mikrossa kiehuvaksi, puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota omenamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan huolella sekoittaen.


 


 


 Onnittelut vielä Lilla! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..