torstai 17. helmikuuta 2011

Valkosuklaa-mustikka hyytelökakku


Meillä oli eilen "gluteenittomia vieraita", ja kokeilin tätä Ei makeaa mahan täydeltä-blogista löytynyttä hyytelökakkua, mutta gluteenittomana versiona. Hyvää oli, pitihän sitä toki itsekin maistaa ennen kuin loput laittoi pakkaseen vastaisuuden varalle!! :) Aiemmin en olekaan kokeillut hyytelösokerilla tehdä kiillettä, ja se olikin ihan hyvä vaihtoehto kun tähän tuli päälle marjoja..







Valkosuklaa-mustikka hyytelökakku


pohja:

160 g gluteenittomia Digestive-keksejä

1/2 dl mantelirouhetta

50 g sulatettua voita/margariinia


täyte:

2 kananmunaa

1/2 - 1 dl sokeria

2 1/2 dl Flora Vanillaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g valkosuklaata

6 liivatetta

tilkka vettä


päälle:

mustikoita

2 dl vettä tai mehua (laitoin 2 rkl mustikkamehua ja loput vettä ad. 2 dl)

1 dl hyytelösokeria


Murskaa keksit ja sekoita mantelirouheen ja sulatetun rasvan kanssa. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. (Tein sydänvuokaan, mutta arvelisin että joku 23-24 cm pyöreä vuoka voisi olla tälle määrälle hyvä..) Laita vuoka hetkeksi kylmään.


Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota vaniljakastike. Sulata suklaa. Yhdistä vaahdot ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Kiehauta tilkka vettä, liota liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan huolellisesti sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.


Kun täyte on kunnolla hyytynyt, valmista kiille. Mittaa neste kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri ja anna uudelleen kiehahtaa. Anna liemen hieman jäähtyä ja paksuuntua. Ripottele hyytyneen kakun päälle marjat ja lusikoi liemi marjojen päälle vähän kerrallaan. Laita kakku vielä jääkaappiin jotta päällinenkin hyytyy kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..