maanantai 8. marraskuuta 2010

Lanttulaatikko


Tein lanttulaatikkoa anopin ohjeella pyhäinpäiväksi. Tästä annoksesta tulee kaksi tuollaista kuvassa näkyvää vuoallista. Toisen laitoin pakkaseen, jos vaikka isäinpäiväksi sulattaisi sen, se kun on mieheni herkkua.. :) Lanttulaatikon kaverina söimme hirvipataa ja perunaa.



Lanttulaatikko (2 isoa vuokaa)

2 1/2 kg lanttua

vettä ja suolaa keittämiseen

 

1 dl vehnäjauhoja

5 dl maitoa

3 dl kuohukermaa

1 1/2 dl korppujauhoja

1 tl kanelia

1/2 tl muskottipähkinää

1 1/2 dl siirappia

1 dl sulatettua voita

4 kananmunaa

 

Kuori ja paloittele lantut, keitä suolalla maustetussa vedessä useita tunteja. (Keitin n. 3 tuntia ja tuntui olevan liian vähän!!) Soseuta lantut pian keittämisen jälkeen.

 

Laita korppujauhot lanttusoseeseen turpoamaan. Lisää muut aineet ja sekoita. Voitele vuoat ja laita survos vuokiin. Ripottele päälle korppujauhoja ja painele halutessasi lusikalla kuvioita pintaan. Paista 200 asteisessa uunissa 1- 1 1/2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..