torstai 23. syyskuuta 2010

Täytepitkoja


Pyydettiin tekemään pitkoja, mutta en uskaltanut alkaa kokeilemaan tavallisia "lettipitkoja", en nimittäin ole koskaan saanut niitä paistettua kypsiksi.. Niinpä kokeilin täytepitkoja, ovat minusta olevinaan vähän ohkaisempia ja paistuvat varmemmin.. Eilisistä tein vadelmaisia ja tänään kokeilin omppuhilloa+ kanelia.. Hyviä oli molemmat.



Vadelmaiset täytepitkot

3 dl maitoa (tai vettä)

50 g tuorehiivaa

1 dl sokeria

1 tl kardemummaa

1/2 tl suolaa

1 kananmuna

7-8 dl vehnäjauhoja

100 g voita

 

1 prk vadelmamarmeladia

vaniljakreemiä (n. 1 dl kreemiä, 3 dl vettä)

 

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen. Sekoita joukkoon kardemumma, suola, sokeri ja kananmuna. Sekoita jauhot vähitellen joukkoon. Lisää pehmeä voi loppuvaiheessa. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna levätä 15 minuuttia.

 

Jaa taikina 4 tasakokoiseen palaan. Leivo jokaisesta palasta noin 60 cm pitkä säije, joka "taitellaan" kolmeen osaan (ei siis katkota).. Kohotetaan noin 20 minuuttia. Voidellaan kananmunalla ja sen jälkeen pursotetaan paistonkestävää vadelmamarmeladia ja vaniljakreemiä, pintaan vielä raesokeria. Jos haluat käydä katsomassa kuvien kera ohjeet, löydät ne täältä, Aito-Maku -blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..