maanantai 19. heinäkuuta 2010

Kaalilaatikko


Pitkästä aikaa ehtii taas istahtaa koneen ääreen.. Viime aikojen helteet on hiukan hillinny leipomis-innostusta, joten eipä ole paljon päivitettävääkään tullut.. Ruokaa kuitenkin on pakko tehdä, joten tässäpä viime viikolla tehty kaalilaatikko, joka päätyi kyllä kokonaisuudessaan pakkaseen.. Alotin aamulla tekemään, mutta sain kesken kaiken migreenikohtauksen, ja loppujen lopuksi ruoka oli valmista vasta illalla kuuden maissa, joten perhe oli jo ajat sitten syönyt jotakin muuta, onneksi mies oli sinä päivänä kotona.. Tämän ohje on peräisin Hellapoliisilta.


 

Kaalilaatikko

 

tilkka öljyä

n. 1,2 kg valkokaalia

1 litra vettä

suolaa

2 dl riisiä

400 g jauhelihaa

iso sipuli

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna (en laittanut kun ei ollut..)

1 mm mustapippuria

2 mm paprikajauhetta

1 tl meiramia

1 tl suolaa

2 kananmunaa

1/2 dl siirappia

 

Suikaloi kaali. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa (n. 5l:n kattila) ja kääntele kaalisilppua noin 5 minuuttia siinä. Lisää joukkoon vesi, hauduta kaalit pehmeiksi (n. 10-15 minuuttia), siivilöi neste talteen. Keitä riisit pehmeiksi kaalin keitinvedessä, älä heitä ylimääräisiä nesteitä pois. Ruskista silputtu sipuli yhdessä jauhelihan kanssa pannussa, mausta suolalla, valkosipulilla, mustapippurilla, paprikajauheella ja meiramilla. Sekoita uunivuokaan pehmenneet kaalit, jauhelihaseos ja riisi. Sekoita joukkoon kananmunat ja siirappi. Sekoita seos tasaiseksi. Paista 175 asteisessa uunissa noin tunti. Tarjoa puolukkahillon kera! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..